Nogen gange kan det lykkes trods en del udfordringer

af Anonym (not verified) tir, 19/07/2016 - 11:34

Niels blev født næsten 14 dage over termin efter en lang fødsel, som endte med semi akut kejsernit. 

På opvågningstuen fik jeg pressen min jordmor til at hjælpe med at lægge ham til, så jeg kunne amme. I løbet af de næste 24 timer begynder han at græde og virker sulten. Min mand spørg en sygeplejerske om det kan passe. Hun siger at det er en typisk far kommentar og at han er født med en "madpakke" (vi får ikke yderligere råd fra hende). Der går nogle timer og han græder stadig, så vi ringer igen og får fat i en ny sygeplejerske, som hjælper os med at give lidt erstatning fra kop og han falder straks til ro. Vi begynder at supplere lidt med kop og Niels holder op med at ville ammes. Vi forsøger at lokke ham til at sutte med slanger og sprøjter med erstatning, men han bliver mere og mere sur på mine brysterCry

Vi bliver sendt hjem med en dreng der ikke vil amme og som har tabt sig 11%. 

Hjemme kæmper vi videre, men det ser mere og mere sort ud. Til sidst køber vi en manuel pumpe og jeg pumper ud til vores dreng, som nu får flaske. Vi køber senere en elektrisk pumpe og de første 3-4 uger er han 100% flaske barn, dog med min mælk. En aften hvor jeg er alene hjemme og jeg ikke orker varme mere mælk (Niels havde drukket alt den mælk jeg havde varmet), så jeg lægger ham til og endelig vil han ammesLaughing. Dagen efter lægger jeg ham til hvor han er sulten og igen sutter han. Desværre var hans teknik meget dårligt og jeg fik en masse sår og rifter. For at skåne mine bryster lidt fik han og til flaske (og fordi min produktion ikke var helt oppe). Da han var ca 4 mdr blev han fuldammet og flaske var ikke længere nødvendigt. I dag er han 8 mdr og han er stadig næsten fuldammet. 

Hvis vi skal have flere børn, så vil jeg ikke give erstatning på sygehuset....jeg vil bare lade ham ligge på mig sutte sutte sutte. Jeg var desværre ret afkræftet denne gang og han lå meget hud mod hud med far. næste gang bliver det hos mig, så vi slipper for den kamp vi har været igennem denne gang.